Tulipalot riehuivat Kiskossa ja Kuusjoella
 
SSS–Lasse Kylänpää

Salamaniskuista syttyneet tulipalot tuhosivat maanantaina kesäasunnon Kuusjoella ja autotallin Kiskossa. Salon seudun yli kulki aamupäivän aikana heikko ukkosrintama, jonka aikana koko seudulle osui vain kolme salamaa.

– Todella huonoa tuuria, vt. tutkija Antti Mäkelä Ilmatieteenlaitokselta sanoo.

– Aikamoinen osumaprosentti, palomestari Markus Rautio hämmästelee.

Uudestakaupungista liikkeelle lähtenyt ukkosrintama hiipui Lohjalle päästyään. Ilmatieteenlaitoksen salamapaikannin rekisteröi koko matkalta yksitoista salamaniskua, joista yksi osui Kuusjoelle, yksi Kiskoon ja yksi Muurlan ja Perttelin rajamaille.

Kuusjoelle salama iski kello 10.47. Kuusjokelainen Kaarlo Kiviranta oli aamupäivällä remontoimassa kotinsa ulkokuistia Raatalassa. Vesi- ja raekuuro ajoi Kivirannan kuitenkin sisälle.

– Ukonilma paukautti vain yhden kerran, mutta se oli kova paukaus. Juttelin vaimolle, että johonkin lähelle se löi, mutta minne.

Kaarlo Kiviranta teki ilmoituksen Salon seudun hätäkeskukselle 11.31, kun hän näki vaimonsa kanssa savua metsänreunassa puolen kilometrin päässä. Koskelaisen pariskunnan kesäasunto oli tulessa. Kivirannan mukaan ilmatieteenlaitoksen havainto salamaniskusta sopii hyvin yhteen hänen omien havaintojensa kanssa.

Kiskossa muuntajaan osunut salamanisku poltti autotallin ja katkaisi sähköt liki viideltä sadalta kotitaloudelta. Katkos kesti yli tunnin.