Kuusi kuoli säiliöauton ja asuntoauton kolarissa

19.6.2007 16:34 (Päivitetty 19.6.2007 20:27 Iltalehti)

Ykköstiellä Muurlassa Varsinais-Suomessa on sattunut raju kolari, jossa on pelastusviranomaisten mukaan kuollut neljä aikuista ja kaksi lasta.


Sekä säiliö- että asuntoauto vaurioituivat todella pahoin yhteentörmäyksessä. (Sami Kilpiö/lehtikuva)

Asuntoautosta jäi jäljelle vain ohjaamo ja alusta. (Sami Kilpiö/lehtikuva)

(IL)

Matkailuautossa oli kolme aikuista ja kaksi lasta. Rekkaa kuljetti mies. He kaikki kuolivat. Menehtyneiden henkilöllisyys ei ole toistaiseksi selvillä.

Onnettomuuspaikka sijaitsee valtatie ykkösellä noin viisitoista kilometriä Salosta itään. Liikenne onnettomuuspaikan ohi on toistaiseksi johdettu kiertotietä.

Silminnäkijöiden mukaan matkailuauto oli ajautunut rekan ajokaistalle. Auto oli ensin ajautunut vähän vastaantulijoiden kaistalle, jolloin kuljettaja teki hätäisen ohjausliikkeen oikealle. Auto siirtyi oikeaan reunaan mutta ajautui heti uudestaan vasemmalle, suoraan rekan eteen.

Kahden ison auton poikkeuksellisen raju törmäys sattui kello 15.45.

Täysperävaunullisen rekan lastina oli vehnäjauhoa. Säiliöt eivät rikkoontuneet.

Onnettomuusaikaan ajokeli oli hyvä. Aurinko tosin saattoi paistaa länteen matkanneen matkailuauton kuljettajan silmiin. Rekka puolestaan oli matkalla Helsingin suuntaan.

Onnettomuuspaikan kohdalle avataan vuoden kuluttua uusi moottoritie, jonka linjaus sijaitsee nykyisen tien pohjoispuolella.